Scroll Top
Beverveen 503, 3205 AG Spijkenisse

GRIEP EN PNEUMOCOCCENVACCINATIE

Griep en Pneumococcenvaccinatie
Belangrijk!
Gezien de recente ontwikkelingen rondom COVID-19 vragen we u rekening te houden met het volgende: Door de waarborging van 1,5meter afstand, zou de mogelijkheid kunnen bestaan dat u buiten moet wachten. Houdt u rekening met het weer! Bovendien is een mondkapje verplicht.

Griepvaccinatie

Datum : Woensdag 28 oktober 2020 of Vrijdag 30 oktober 2020

Tijd : Tussen 14.00 en 18.00 uur

Plaats : Beverveen 503 3205 AG Spijkenisse

De jaarlijkse griepprik beschermt u tegen de ernstige gevolgen van griep (influenza). De griepprik is voor mensen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door de griep. Als u de griepprik heeft gehad, is de kans dat u griep krijgt kleiner. Als u ondanks de griepprik toch de griep krijgt, wordt u minder ernstig ziek. De prik moet u elk jaar opnieuw halen; de beste tijd is tussen half oktober en half november. De prik geeft soms een dag wat pijn in uw arm, maar u wordt er niet ziek van.

Pneumococcenvaccinatie

Datum : Woensdag 28 oktober 2020 of Vrijdag 30 oktober 2020

Tijd : Tussen 14.00 en 18.00 uur

Plaats : Beverveen 503 3205 AG Spijkenisse

Deze vaccinatie is onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma en beschermt u tegen de ernstige gevolgen van een infectie met pneumokokken, één van de belangrijkste veroorzakers van een longontstekingLongontsteking is de meest voorkomende ziekte door pneumokokken bij mensen van 60 jaar en ouder. De pneumokokkenvaccinatie beschermt tegen de meestvoorkomende pneumokokken, maar voorkomt niet alle pneumokokken infecties. Na vaccinatie is de kans op infectie kleiner, alsook de kans op een ernstiger beloop van een longontsteking. Oudere mensen zijn het meest kwetsbaar. Daarom krijgt u een uitnodiging als u geboren bent tussen 1941 en 1947. Vanaf 80 jaar geeft de pneumokokkenprik weinig bescherming. Daarom worden mensen vanaf 80 jaar niet uitgenodigd voor de vaccinatie. De prik geeft soms een dag wat pijn in uw arm, maar u wordt er niet ziek van.